Sponsored links

PANTUN HARI RAYA description


Dapatkan 70 ++ koleksi pantun hari raya yang hebat. Hantarkan kepada kawan - kawan anda sekarang! Semoga sambutan hari raya aidilfitri 2014 ini akan menjadikan anda insan yang hebat dunia dan akhirat.
INFO HARI RAYA:
Hari Raya Aidilfitri disambut pada 1 Syawal tahun Hijrah. Perayaan tersebut juga dikenali sebagai Hari Raya Puasa, Hari Raya Fitrah, dan Hari Lebaran. Hari Raya Aidilfitri merupakan perayaan yang dirayakan oleh umat Islam di seluruh dunia tidak kira bangsa sama ada Arab, Inggeris, Melayu, India-Muslim, Cina-Muslim dan lain-lain bangsa di seluruh dunia yang beragama Islam bagi menandakan berakhirnya bulan Ramadhan yang mana umat Islam telah menjalani ibadat puasa dengan tekun. Ia merupakan antara dua perayaan terbesar bagi umat Islam, selain Hari Raya Korban.
Hari Raya Puasa bermula melalui dua cara; iaitu melalui rukyah (melihat anak bulan) ataupun secara hisab (kiraan). Sekiranya melalui rukyah, apabila anak bulan kelihatan, ini menandakan bermulanya bulan Syawal, iaitu bulan ke-10 dalam Takwim Hijrah Islam. Di Malaysia, anak bulan akan diperhatikan oleh pegawai bertugas pada sebelah petang hingga waktu maghrib di beberapa tempat strategik.

KELEBIHAN - KELEBIHAN APLIKASI INI:
1) Anda tidak perlukan sambungan internet untuk membaca senarai pantun hari raya ini.
2) Anda boleh simpan nota dengan mudah
3) Ada countdown timer untuk Hari Raya Aidilfitri 2014
4) Anda boleh hantar pantun raya ini melalui email, facebook, twitter dan macam - macam lagi kepada rakan - rakan anda.

INFO APLIKASI INI:
Sebarang permasalahan berkaitan aplikasi ini, emailkan ke admin@sitinorliza.com


Free Download

Safe download

Screenshots of PANTUN HARI RAYA: See the pictures

Related PANTUN HARI RAYA


Other users also looks for: PANTUN HARI RAYA apkPANTUN HARI RAYA download apkdownload PANTUN HARI RAYA apkPANTUN HARI RAYA free downloadfree PANTUN HARI RAYA download apk